Témák » Húsvét » Bodó János: Jézuska
Beküldve: 2012.03.28.
Ennyien olvasták eddig: 2120
Jézuska
Jézuska a kereszt alatt,
Megfeszült, vagy még ott halad -
Felfeszítették őt rája,
Emberölő keresztfára.

Ismerős a története,
A keresztények gyereke
Hallott erről, mint a mesét:
Elmeséli a hét törpét.

Tudja, számol napot, hármat,
Hogy a sírjából föltámadt.
Mennybe ment? Vagy maradt alant?
Cifrázza a bizonytalant...

Húsvétkor...az milyen másé:
Extra kölni, meg tojásé.
Vagy, ahol még nem haladtak:
Sárga földig leitatnak...

Jézuska már csak múlté,
A nap immáron a keddé,
Aztán itt van már a szerda:
Hol volt, hol nem volt Jézuska.
Beküldő: Bodó János
Csakazértis!
2012. március 29. 18:00:55
Fájdalmas korhű kép a máról.
Új hozzászólás
 Error
 Error