Témák » Halál, elmúlás » Kutas Kálmán: Egy hattyú szállt . . .
Beküldve: 2011.05.06.
Ennyien olvasták eddig: 3512
Egy hattyú szállt . . .
Egy hattyú szállt a tó fölött -
Nyakán hold fénye rezgett,
Két szárnya habtól gyöngyözött,
S halkan dalolni kezdett.

Alatta megzajdúlt a tó -
A csillogó habokban
Arcod fehéren, mint a hó,
Merült fel szép halottam.

Fénykör támadt a zöld habon
Hol, édes, felmerültél,
Szárnyak lebegtek válladon,
Kitártad - felrepültél.

Mögöttem felzúgott a kert -
A tó halkan morajlott -
A hattyú búsan énekelt,
Fejed fejére hajlott.

Felém tártad ki két karod,
Kezdett peregni könnyed -
Aztán - a vízbe hulltatok,
S körűl nagy, néma csönd lett . . .
Beküldő: versek.eu
Csibe01
2012. április 23. 08:19:02
Rég olvastam ilyen szép, megkapó és egyben szívbe markoló verset. Igazán külonleges.
Új hozzászólás
 Error
 Error