Témák » Természet » Ostrozánsky Gellért: Fordulós
Beküldve: 2018.03.26.
Ennyien olvasták eddig: 3
Fordulós
Az utolsó nyári napsugár délben
Átsiklik az egyenlít?n csendben...
Az esti naplemente már ?szben.
Éjszaka s nappal egyenl?ségben,
A természet tarka köntösében.

Az ásító reggel már elnyújtja álmát,
És a nappal korábban veti meg ágyát.
Az áldott fény ismét becsesebbé válik,
H?hullám helyett a világ lassan fázik.

Majd kifehéredik
Ködös, zord zúzmarás reggel.
Színkavalkád-halál.
Felébrednek a szentek,
Közelegnek ünnepek.

Nap messze gurul,
Kih?lt fotont ereget,
Vacogó telet.
Kályha mellett szeretet,
Melegíti lelkeket.

A téli napforduló éjszakája
Új reményt, hitet hint majd a világra.
És tyúklépéssel nyúlik napnak árnya.
Beküldő: Ostrozánsky Gellért

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error