Témák » Élet » Ostrozánsky Gellért: Kérdez?s
Beküldve: 2018.03.26.
Ennyien olvasták eddig: 5
Kérdez?s
Olvastátok az írást, mely utókornak készült,
Pergamenen kifakultan a múltjába révült?

Hallottátok lihegni az elszaladó nyarat,
Vagy a ködös ?szt, ahogy dagasztja lucskos sarat?
Láttatok e zimankós télben szökken? tavaszt,
Vagy ropogós havat miként virágokat fakaszt?

Ismeritek az embert, ki örömöket hajszolt,
Közben dühében keser? gy?löletet majszolt?
Vagy a várost, melyben csak lelkek lakoznak,
Hol lövegek által pokolra kárhoztak?

Olvastátok a történelmet, hol jó-szelídeket méltatták,
Vagy csak gyilkos csatákról, hol vezéreket dics?n magasztalták?!
Beküldő: Ostrozánsky Gellért
 

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error