Témák » Élet » Toók László Flórián: Szállni szabadon
Beküldve: 2024.08.26.
Ennyien olvasták eddig: 39
Szállni szabadon
Úgy szeretnék szabad lenni,
Testem rabságából kivedleni,
Lelkem járná a világot, akár a vándormadár,
Látnám a szépet, látnám a jót,
Fellegekbe szállni, ó, milyen jó.

Szárnyamat szél csapdosná,
Ázott testemet vihar pusztítaná,
A Nap fényében megfürödnék,
S a tél havában én is megpihennék.

Bejárnám a díszes keletet, a habzsoló nyugatot,
Szállnék hegyeken s vizeken
Át, a tükörkék, gyönyörű tengereken.
Sorsomat üldözném, utamat keresném,
S ha megtalálnám, azt végig be is járnám.

Ez lennék én: madár a szélben,
Egy múló és fájó gondolat,
Ki föntről szemléli a világot,
S habár magányos, tudja jól:
Álmokat üldözni vétek.

2012.
Beküldő: Toók László Flórián
 
Toók László Flórián
2024. augusztus 27. 23:00:56
Köszönöm szépen.
Mária
2024. augusztus 27. 21:42:37
Mély gondolatok, gratulálok a versedhez!!
Új hozzászólás
 Error
 Error