Témák » Reménytelenség » Szentessy Gyula: Egy hurt keresek . . .
Beküldve: 2011.03.28.
Ennyien olvasták eddig: 1107
Egy hurt keresek . . .
Egy hurt keresek, azt a drága hurt,
Mely boldogságot zengett egykoron.
Kezem még olykor révedez helyén,
De nem találja többé lantomon.

Ha néhanapján megpenditem is
Szelid álmok közt néma lantomat,
Mint álmából felriadt madár
Olyan zavart, ijesztő hangot ad.

Mig hanga elhal, néma félelem
Zsibbasztja meg dalszomjas lelkemet;
Riadt madár, ha fészkét elhagyá
Remeg az ág és hallgat a berek . . .
Beküldő: versek.eu

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error