Beküldve: 2022.01.20.
Ennyien olvasták eddig: 407
SICULICIDIUM
Szabadon békéről álmodni,
Istenben, Istennel dicsőségben,
Csak annak vágya, kinek e béke,
Utazás a végtelenbe.
Lüktető világunk káosz a rendben,
Ingaként leng holtan a mindenségben,
Cikornyás élet, siker és fölény,
Igéz Lucifer, a lázadó s álszerény,
Diadalüvöltés a végzetén.
Istennel, Istenben dicsőségben,
Utópia, vágy, álom marad csak,
Mindörökre.
Istenben, Istennel dicsőségben,
Csak annak vágya, kinek e béke,
Utazás a végtelenbe.
Lüktető világunk káosz a rendben,
Ingaként leng holtan a mindenségben,
Cikornyás élet, siker és fölény,
Igéz Lucifer, a lázadó s álszerény,
Diadalüvöltés a végzetén.
Istennel, Istenben dicsőségben,
Utópia, vágy, álom marad csak,
Mindörökre.
Lutz Levente
2022. január 18. 14:29:20
A vers sorainak első betűinek függőleges olvasata: SICULICIDIUM. Ez egyben egy kronogramma is. A római számként azonosítható betűket (I,C,V L,I,C, I,D,I,V, M) római számokként összeadva a madéfalvi veszedelem évszámát, 1764-et kapunk.