Témák » Halál, elmúlás » Kovacs Ivan: Vers
Beküldve: 2020.10.16.
Ennyien olvasták eddig: 280
Vers
a mulandóság padlóján táncolunk,
még akkor is ha a csontvázat említjük
(a halál üregszemű jelképe),
amely idővel szintén földé válik

még a halál is elvérzik,
és mának virágai a holnap
gyomnövényei lesznek
a jelen egy nád szál
mely a holnap szelében inog

az évszakok
megkeverik napjainkat
mint várakozó
nyugtalan kérdések

öregedésünk során rájövünk,
hogy a lebegő őszi levelek
a szélben valóban egy új
menyasszonyi táncot gyakorolnak
Beküldő: Kovacs Ivan

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error