Témák » Fájdalom » Csík Ferenc: Apám öröksége
Beküldve: 2020.06.03.
Ennyien olvasták eddig: 287
Apám öröksége
Apám barnaságba fojtott szegénységen,
Nevelt hat gyereket, arcán a nap megedzett.
Vert vályogot, tört követ, ásott árkot,
Küzdött az árvíz ellen a feltöltendő gáton.

Temetőben pihen szegénykém teste,
Úgy vártam gyerekként haza minden este.
Ránk hagyta a nyomort, a szegénységet,
Azóta is akadnak nehézségek.

Könnyezek a néma csendben,
Bánatom szívembe rejtem.
Elmúlt az az idő, mint egy álom.
Hogy a fiad lehettem, apám, az Istent áldom.
Beküldő: Csík Ferenc

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error