Témák » Halál, elmúlás » Csík Ferenc: Tűnődés
Beküldve: 2020.06.03.
Ennyien olvasták eddig: 254
Tűnődés
Vén botommal a kezemben
Ifjúságom útjait keresem.
Hiányzik testemből a lelkem,
Csak az életem hideg falát leltem.

A kolduló őszben vértelen szívem már dér,
Megsárgult faleveleket hord a szél.
Csendes kis szobámban eltűnődöm,
Hogy az életem mennyit ér.

Elfáradt a folyó, elfáradtam én is.
Elsodorta álmaimat a fenti magas eget nézem,
Áttündököl még a Nap
Ősz fejemre a lombos ágon.

Kalapomat megemelem,
Nyomtalanul eltűnt az ifjúságom.
Beküldő: Csík Ferenc

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error