Témák » Fájdalom » Csík Ferenc: A vak bányaló
Beküldve: 2020.06.03.
Ennyien olvasták eddig: 269
A vak bányaló
Az én kincsem egy vak bányaló,
húzza az igát.
Feszes a nyakló,
éber a mélyben, a jószerencsés éjben.
Húzza a csillét,
a sok szenet fel!
Az én kicsi kincsem, egy vak bányaló.

De egyszer megbotlott,
a lába eltört.
Sírtam a lóért, és velem sírt a ló.
Tudta, hogy vége,
szálljon rá béke.
Kincs volt ő nékem,
Nagy drága kincs.
Így lett legenda a vak bányaló.
Beküldő: Csík Ferenc

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error