Témák » Természet » Szekáry Zsuzsanna: Erdélyi Hold
Beküldve: 2020.05.17.
Ennyien olvasták eddig: 360
Erdélyi Hold
Az álom zavaros, zöld tó. Taszít.
Ujjaim között kesernyés füst kígyózik
az égig érő fák felé.
Pestről nem látni a bölcs hegy köré
gyülemlő, fekete felhőhadat,
amiből telt idomú Luna,
öreg barátnőm,
dölyfösen lép ki.
Megfürdet, betakar
az éj ezüstös, kék levével.
A cigaretta lassan ég,
akár ez a perc,
nem siet sehová,
csend dorombol a Hargita lábánál,
jóllaktak az éhes farkasok.

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error