Témák » Reménytelenség » Baranyai Attila: Márványszív
Beküldve: 2013.11.20.
Ennyien olvasták eddig: 1877
Márványszív
A feledés homályából jön, feltűnik,
lényét a múlt fátyla, s néma árnyak űzik.
Emlékek közt tévelyeg a ködös úton,
egymagában merengve, végtelen túlon.
Szeme dermedt tükrével még visszatekint,
hajdani fényessége alkonyba kering.
Alvadó lelkében örök bánat bolyong,
rezdülése mélyen az ég felé borong.
Mellkasa nyilall, de régóta nem érzi,
márványszíve a sötétségben örvénylik.

2013.

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error