Témák » Elmúlt szerelem » Jósa Miklós: Holdvilág süt
Beküldve: 2015.12.17.
Ennyien olvasták eddig: 2499
Holdvilág süt
Holdvilág süt , már arcodon ég,
bőröd bársonyára ráragyog-
fáj a szívem egy igaz szép
falusi nótára... ó jöjj most,
fújad vélem, hogyha emlékszel
babám, szépen elolvadt a hó
s a virágok is bújtak aznap
és megindult én szerelemes
féltő lelkem ennyi szépre, ó
hogy volnék irántad érzéketlen
Hiszen te vagy nekem való

szendergés közben szép szemed úgy néz
aludtam, hogy veled álmodhatok;
kevés ez, mint pohárfenekén a méz
lesütött szempilládra csókot adok
nem egyet, sőt százat sóváran,
Egyedül vagyok, s elábrándoztam,
mindig várlak pedig te nem jöhetsz....
Beküldő: Józsa Miklós
Péter Izabella
2021. december 28. 08:41:58
Ilyen szívhez szóló megindító szerelmes verset csakis olyan ember tud írni,aki átélte e vers minden egyes mondatát . Nagyon nagy szerelemnek kellet lennie ,hogy megszülessen ez a vers .
Új hozzászólás
 Error
 Error