Témák » Őszinteség » Meggyesi Éva: Nem a ruha...
Beküldve: 2012.05.20.
Ennyien olvasták eddig: 1955
Nem a ruha...


Nem a ruha teszi az embert
azt mondják mindig annyian.
Dehogynem! Koldussal ki áll szóba?
Mért ül ott mindig egymaga?

Hisz egykor lehetett ő is
okos, vagy erős, férfias,
ki tudja mi történt véle?
Talán egy szörnyű tragédia!

Ne ítélj előre senkit!
Nem tudod mi vitte reá!
Ma mindened van, de ki tudja holnap
lesz- e még aki hazavár?

Ma drága ruhákban villogsz,
s talán a szíved jéghideg,
mégis, most körül hízelegnek
hisz tudják! Teli a zsebed!

Tedd le a drága ruhákat
s öltözz rongyokba csendesen,
vegyülj a gazdagok közé,
lesz-e ki szóba áll veled?

S akkor fogod csak észrevenni
hány ember van , ki észrevesz
ki áll melletted jóban-rosszban,
s ki az ki pénzedért szeret!



Beküldő: Meggyesi Éva
Meggyesi Éva
2015. június 08. 23:38:32
Köszönöm szépen!
ermi
2014. szeptember 17. 08:50:06
Én tkp már közéjük tartozok....átmeneti állapot, hogy a végrehajtás a lakásra még nem sikerült.....a havi 37 ezer a megdögléshez sok, az élethez kevés.....
István Berta
2014. szeptember 16. 21:22:04
Én többször is szóba álltam már koldussal,hiszen olykor közel voltam ahhoz hogy magam is azzá legyek.Hallottam néhány szomorú történetet az élet nagy igazságtalanságaról,balszerencsés véletlenekről.Általában megérzem hogy melyik koldussal érdemes beszélni vagy Melyiket kell kikerülni és gyorsan messze menni.
Új hozzászólás
 Error
 Error